Tarifler

Tatlılar

YENİ BAHAR ile tatlı da leziz ve hafif olur: Revani

Kullanılan Malzemeler

3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı YENİ BAHAR AYÇİÇEK YAĞI
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 adet limon suyu

Servisi için:
2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi

Yapılışı

Tatlının şerbetini hazırlamak için; 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye aktarın.

Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.

3 yumurta bir kabın içerisine aktarın.

Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.

1 çay bardağı YENİ BAHAR ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın.

Son olarak 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilini de karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.

Yağlanmış fırına dayanıklı kalıbın içerisine hazırladığınız revani karışımını dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.

Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyin.

Dilimlediğiniz ılık tatlıya rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirip  servis edin.

Afiyet olsun!

E Vitamini Kaynağı
0 Kolestrol
Helal Gıda Sertifikalı
Yerli Üretim